Zwolse stoof

Zwolse stoof

Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties 4 pers

Ingrediënten
  

  • 850 gr rundersukade
  • 1 prei
  • 1 grote ui
  • 3 kleine winterpenen
  • 2 el Zwolse stoof kruidenmengsel Euroma bij Jonnie Boer
  • 1 klein potje zilveruitjes
  • 4 el balsamicoazijn
  • 2 dl rode wijn
  • 6 dl runderboullion
  • 150 gr boter
  • zonnebloemolie

Instructies
 

  • Snijd de prei en wortels in kleine stukjes en snipper de ui.
  • Snijd het vlees in stukjes van ongeveer 2 cm.
  • Verhit een braadpan met zonnebloemolie en bak hierin het vlees rondom bruin.
  • Schep het vlees uit de pan.
  • Bak in de pan de wortels, ui en prei.
  • Blus het af met rode wijn en laat dit iets verdampen.
  • Voeg aan de pan de balsamicozijn, kruiden, vlees en boullion toe en laat dit ongeveer 3 uur op zacht vuurtje gaar sudderen.
  • Voeg de boter aan het vlees toe en laat de stoof nog even doorkoken.
  • Voeg de zilveruitjes toe en verwarm het nog ongeveer 10 minuten.
  • Serveer met aardappelpuree.
  • Tip: maak het gerecht een dag van tevoren zodat de smaken goed intrekken!