Ga terug

Zwart-Wit Koekjes

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Gebak en lekkernijen
Keuken Amerikaans
Porties 24 stuks

Ingrediƫnten
  

  • 115 gram boter op kamer temperatuur
  • 85 gram oersuiker of pure rietsuiker
  • 1 groot ei losgeklopt
  • 60 gram zelfrijzend bakmeel
  • 0,5 theelepel bakpoeder
  • 1 mespunt zout
  • 0,5 theelepel vanille essence of 1 zakje vanillesuiker
  • 115 gram havermout
  • 175 gram pure chocolade in stukjes gehakt
  • enkele bakplaten ingevet

Instructies
 

  • Klop de boter in een grote mengkom heel zacht en romig met een houten lepel of mixer
  • Voeg de suiker toe en klop het mengsel licht en romig
  • Voeg het losgeklopte ei beetje bij beetje toe en klop telkens goed
  • Zeef het meel, het bakpoeder en het zoet in een kom
  • Voeg de vanille essence en havermout toe en roer
  • Roer de chocoladebrokken er pas door als alles goed is gemengd
  • Schep volle theelepels van het beslag op met voldoende tussenruimte op de voorbereide bakplaten en bak ze 12-15 minuten in een op 180C voorverwarmde oven tot de koekjes goudbruin en stevig zijn
  • Haal ze uit de oven en laat ze 2 minuten op de bakplaten afkoelen tot ze stevig genoeg zijn om op een rooster te leggen
  • Laat ze volledig afkoelen en bewaar ze in een luchtdichte trommel
  • Eet de koekjes binnen een week, in de vriezer een maand houdbaar.