Ga terug

Zalmlasagne met romige tomatensaus

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans

Ingrediƫnten
  

  • 1 courgette
  • 400 gram panklare andijvie
  • 1 fles Sugocasa traditionale Grand Italia, of passata met kruiden
  • 200 gram zuivelspread light
  • 250 gram verse lasagnebladen
  • 1 zak geraspte oude kaas
  • 250 gram warm gerookte zalmstukken bijv AH
  • olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Snij de courgette in dunne plakjes met de kaasschaaf en rooster deze even in de oven
  • Roerbak de andijvie ongeveer 2 minuten in een wok of hapjespan tot deze geslonken is, daarna goed afgieten
  • Meng 2/3 van de sugo met de zuivelspread en breng op smaak met peper en evt zout
  • Smeer een grote ovenschaal in met olijfolie Bedek de bodem met een laagje tomatensaus mengsel Bedek de bodem met een laag lasagne bladen en bedek dit weer met een laagje mengsel Bedek dit met de helft van de courgette, andijvie en zalm en 1/3 van de geraspte kaas Leeg hier op een laagje lasagne bladen en bedek dit weer met een laagje mengel Bedek dit met de rest van de courgette, andijvie en zalm en dek dit af met een laatste laagje lasagne bladen Bedek dit met de rest van de sugo en bestrooi het met de rest van de geraspte kaas
  • Bak het af in circa 40 minuten in het midden van de oven.

Notities

bron: http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1187685/zalmlasagne-met-romige-tomatensaus