Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Zalm teriyaki
Recept afdrukken
Pin recept
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Oosters
Porties
4
pers
Ingrediƫnten
7
el
japanse soyasaus
2
el
honing
1
el
witte wijnazijn
1
el
sesamzaad
300
gr
zalmfilet
4
el
zonnebloemolie
1
pakje
eiernoedels
400
gr
broccoli
in roosjes
1
rode ui
in halve ringen
200
gr
peultjes
1
courgette
grillpan
Instructies
Verwarm de soyasaus, honing en azijn in een steelpan, neem van het vuur wanneer de honing is opgelost.
Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie in ca. 3 minuten goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Verdeel de zalm in vier porties en bestrijk elk stuk aan beide kanten dun met olie.
Kook de eiernoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verdeel de broccoli in roosjes, schil de steel en snijd deze in plakjes.
Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de broccoli plakjes, roosjes, ui en peultjes in 5 minuten beetgaar.
Verhit de grillpan.
Bestrijk de zalmfilet met marinade en grill ze in 4 minuten rose. Keer regelmatig en bestrijk steeds met de marinade
Giet de noedels af en schep door de groenten.
Breng op smaak met wat peper, zout en soyasaus. Bestrooi met sesamzaadjes.
Notities
bron: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R704224/zalm-teriyaki