3Paprika’s in verschillende kleuren, in reepjes, zonder zaadlijsten
2Sjalotten of rode uioptioneel in partjes
250GramKerstomaatjes gehalveerd
200GramSpinazievers
4Eieren
Verse kruidennaar smaak
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Doe de krieltjes in een kom en druppel er de olijfolie overheen. Bestrooi met het gerookte paprikapoeder, het korianderpoeder, zout en peper, en schep om. Spreid de aardappel uit op een grote bakplaat met opstaande randen en rooster 20 minuten.
Haal de bakplaat uit de oven en verdeel de paprika, ui en kerstomaatjes over de plaat. Schep om, spreid goed uit en rooster 15 minuten.
Schep de spinazie erdoor en spreid opnieuw uit over de bakplaat. Maak 4 kuiltjes en breek een ei in elk kuiltje. Gaar de eieren ongeveer 5 minuten (of naar wens) en serveer met de verse kruiden eroverheen.
Notities
Deze traybake met aardappel, spinazie en ei is een perfect doordeweeks maaltje: hij is namelijk volledig op één bakplaat te maken! De combinatie van geroosterde aardappeltjes, zachte spinazie, gestoofde paprika en nét gestolde eitjes maakt dit een vullend vegetarisch gerecht. Bron: https://miljuschka.nl/traybake-met-aardappel-spinazie-en-ei/