Ga terug

Traybake van kabeljauw, courgette, aardappel en tomaat

Bereidingstijd 15 minuten
Oventijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Frans
Porties 4 personen
calorieën 470 kcal

Equipment

  • 1 bakplaat
  • 1 vel bakpapier

Ingrediënten
  

  • 1 teen knoflook
  • 900 gram aardappelpartjes in schil
  • 3 el olijfolie
  • 2 el gedroogde provencaalse kruiden
  • 2 courgettes
  • 2 rode uien
  • 1 gele paprika
  • 380 gram tastytom trostomaten
  • 500 gram verse kabeljauw
  • 10 gram verse bieslook

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de knoflook fijn. Schep de aardappelpartjes om met de fijngesneden knoflook, ⅔ van de olie, Provençaalse kruiden en peper en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 30 min. in het midden van de oven.
  • Halveer ondertussen de courgette en snijd in dunne plakken van ca. een ½ cm. Snijd de uien, paprika en tomaten in dunne parten.
  • Neem de aardappel na 15 min. uit de oven, schep om en schuif naar 1 kant van de bakplaat. Verdeel de courgette en ui naast de aardappel. Leg de kabeljauw naast de courgette. Besprenkel de groente en vis met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout. Verdeel de tomaat over de vis en bak in ca. 15 min. gaar.
  • Snijd de bieslook fijn en strooi voor het serveren over de vis.

Notities

Vegatip: Vervang de kabeljauw door vegan kibbeling of een vega schnitzel; bak de kibbeling of vega schnitzel de laatste 10 min mee.
Bron: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R534170/traybake-van-kabeljauw-courgette-aardappel-en-tomaat