Ga terug

Traybak met kip, gnocchi, courgette en pesto

Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 450 gram kiphaasjes of kipfilet
  • 3 eetlepels arrabbiatta pesto
  • 2-3 courgettes
  • 400 gram champignons
  • 500 gram gnocchi
  • 200 gram cottagecheese optioneel
  • 1 citroensap of citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Indien je gedroogde gnocchi gebruikt, zet deze dan 5 minuten een schaal met kokend water om zachter te worden Als je een verse citroen gebruikt: rasp de schil van de citroen na deze gewassen te hebben
  • Halveer de kiphaasjes in de lengte of snijd de kipfilet in reepjes Maak een marinade van de 3 eetlepels pesto en 1 eetlepel citroensap per 4 personen Doe de kip in de marinade en laat dit marineren
  • Snijd de courgette in stukken van 10 centimeter en snijd ze daarna in 4-6 parten in de lengte afhankelijk van de dikte Halveer of vierendeel de champignons
  • Bedek een bakplaat met bakpapier Verdeel de courgette, champignons en gnocchi over de bakplaat Sprenkel de olieolie over de groenten en gnocchi en besprenkel met zout en peper Hussel dit door elkaar Leg de kipfilets er bovenop
  • Bak het geheel gaar in het midden van de oven in 20 minuten, na 10 minuten omscheppen Serveren met de saus (zie hieronder) en eventueel extra pesto
  • Voor de saus: meng de citroenrasp door de cottage cheese en breng op smaak met peper en evt zout