90GramNotenmixOngezouten, bijv hazelnoten en pecan
45GramBiscuit
30GramMarshmellowBijv mini van Frisia
1VelBakpapier
Muisjes Optioneel als je het maakt als geboorte traktatie
Instructies
Deze fudge is razendsnel gemaakt, je hebt alleen wat geduld nodig bij het opstijven. Bekleed daarom eerst een bakvorm/ovenschaal van ongeveer 16×24 cm met bakpapier. Daarna hak je eventueel grotere noten als pecannoten wat fijner. Breek de biscuitjes en stukjes en knip de marshmallows ook in stukjes mocht je geen mini’s kunnen vinden.
In een steelpannetje doe je de chocolade en gecondenseerde melk. Op een laag vuur laat je de chocola smelten tot je een egale massa hebt.
Wanneer alle stukjes chocola gesmolten zijn, voeg je de noten, biscuitjes en marshmallows toe. Roer ze goed (en vlot) door het mengsel heen en stort dit dan in de bakvorm.
Gebruik een spatel om het gelijkmatig in de vorm te verdelen, verdeel dan de extra ingrediënten ter decoratie over de fudge.
Zet de schaal opzij zodat het kan opstijven, dit heeft wel een paar uur nodig. Zelf zet ik hem eerst een uurtje op het aanrecht en verplaats hem dan naar de koelkast. Na ongeveer 3 uur is hij al stevig genoeg om blokjes van te snijden, maar ik wacht zelf liever tot de volgende dag.