Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Risotto met groene groenten
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
30
minuten
min
Totale tijd
30
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Italiaans
Porties
4
pers
Ingrediƫnten
4
el
olijfolie
25
gr
boter
2
sjalotjes gesnipperd
200
gr
broccoli
in kleine roosjes
150
gr
peultjes
150
gr
courgette
in blokjes
300
gr
risottorijst
9
dl
tuinkruidenboullion
6
artisjokharten
2
el
gehakte italiaanse kruiden
100
gr
parmezaanse kaas
grof geraspt of in krullen geschaafd
Instructies
Verhit de olie en boter en fruit hierin de sjalotjes 2 minuten.
Voeg de broccoli, peultjes en courgette toe en roerbak 3 minuten.
Schep de rijst erdoor en bak deze een minuut mee totdat de korrels glanzen.
Roer er 250 ml boullion door en laat dit op een laag vuurtje al omscheppend door de rijstkorrels opnemen.
Voeg steeds als het vocht is opgenomen een beetje boullion toe totdat de rijst verzadigd is.
Snijd de artisjokharten in vieren en schep ze met 1 theelepel italiaanse kruiden door de risotto.
Warm goed door en serveer de risotto bestrooid met de rest van de italiaanse kruiden en de parmezaanse kaas.
Tip: vervang de artisjokharten door 100 gram oesterzwammen en neem in plaats van broccoli stukjes groene asperge. Ook lekker: velderwtjes erdoorheen.