Ga terug

Risotto met groene groenten

Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 pers

Ingrediƫnten
  

  • 4 el olijfolie
  • 25 gr boter
  • 2 sjalotjes gesnipperd
  • 200 gr broccoli in kleine roosjes
  • 150 gr peultjes
  • 150 gr courgette in blokjes
  • 300 gr risottorijst
  • 9 dl tuinkruidenboullion
  • 6 artisjokharten
  • 2 el gehakte italiaanse kruiden
  • 100 gr parmezaanse kaas grof geraspt of in krullen geschaafd

Instructies
 

  • Verhit de olie en boter en fruit hierin de sjalotjes 2 minuten.
  • Voeg de broccoli, peultjes en courgette toe en roerbak 3 minuten.
  • Schep de rijst erdoor en bak deze een minuut mee totdat de korrels glanzen.
  • Roer er 250 ml boullion door en laat dit op een laag vuurtje al omscheppend door de rijstkorrels opnemen.
  • Voeg steeds als het vocht is opgenomen een beetje boullion toe totdat de rijst verzadigd is.
  • Snijd de artisjokharten in vieren en schep ze met 1 theelepel italiaanse kruiden door de risotto.
  • Warm goed door en serveer de risotto bestrooid met de rest van de italiaanse kruiden en de parmezaanse kaas.
  • Tip: vervang de artisjokharten door 100 gram oesterzwammen en neem in plaats van broccoli stukjes groene asperge. Ook lekker: velderwtjes erdoorheen.