Ga terug

Rijstetaart

Gang Gebak en lekkernijen
Keuken Hollands
Porties 12 punten

Ingrediƫnten
  

  • 150 gram dessertrijst
  • 750 ml melk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 gram kristalsuiker
  • 1 sinaasappel
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 3 eieren

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Splits de eieren. Rasp de schil van de sinaasappel.
  • Breng de rijst met de melk en de vanillesuiker aan de kook. Laat dit circa 20 minuten koken tot de melk bijna is opgenomen. Laat dit een beetje afkoelen.
  • Roer de suiker, de sinaasappelrasp, de kaneel door de rijstepap. Laat het geheel afkoelen.
  • Klop de eiwitten stijf. Klop in een andere kom de eierdooiers los.
  • Meng de eierdooiers door de rijstepap. Schep het eiwitschuit erdoor. Stort het geheel in een springvorm.
  • Bak de taart in circa 30 minuten gaar en bruin in het midden van de oven. Laat de taart in de vorm afkoelen.