Ga terug

Pilav

Pilav met zilvervliesrijst
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Oosters

Ingrediƫnten
  

  • 300 Gram Kipdijfilet
  • 1 Ui
  • 3 Paprika
  • 1 Courgette
  • 1 Blikje Tomatenpuree
  • 3 Eetlepels Ketjap manis Naar smaak
  • 1 Eetlepel Ketjap asin Naar smaak
  • 1 Blik Perzikken 420 gram
  • 1 Zak Ongezouten cashewnoten
  • 2 Tenen Knoflook Of knoflookpoeder
  • 200 Gram Zilvervliesrijst

Instructies
 

  • Kook de zilvervliesrijst volgens de instructies op de verpakking
  • Snijd de kipdijfilet of kipfilet in hapklare stukjes. Bestrooi rondom met zout en bak op middelhoog vuur in een scheutje (olijf)olie rondom bruin en neem uit de pan
  • Snipper ondertussen de ui of sjalotten en snijd 2 tenen knoflook fijn. Snijd ook alvast 3 paprika's in blokjes en courgette in kwart maantjes.
  • Bak al omscheppend de knofloog en ui 2-3 minuten. Voeg vervolgens de gesneden paprika en courgette toe en bak deze op middelhoog of matig vuur tot ze beetgaar zijn.
  • Voeg de gebakken kipfilet toe
    Voeg de tomatenpuree toe en bak deze kort even mee. Voeg t 3-4 el ketjap manis en de ketjap asin toe. Schep alles goed door elkaar en bak even mee.
    Breng op smaak met zout en peper of Sambal oelek indien gewenst/noodzakelijk
  • Snijd de perziken in stukken en voeg deze de laatste 5 minuten toe of serveer deze apart.
    Serveren met zilvervliesrijst, cashewnoten en eventueel peterselie.