Ga terug

Paella met kip en chorizo

Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Spaans
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 1 bouillonblokje kip
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt of uitgeknepen
  • 1 grote paprika geel of rood, in stukjes
  • 2 tomaten in stukken gesneden
  • 200 gram doperwten
  • 4 personen rijst bijv zilvervlies rijst
  • 150 gram chorizo
  • 2 kipfilets
  • 0,5 theelepel paprikapoeder naar smaak
  • 0,5 theelepel saffraan naar smaak

Instructies
 

  • Kook een liter water met de waterkoker en maak hier bouillon van met een bouillon blokje
  • Verhit olijfolie in een grote koekenpan of wadjan/wok en bak hierin de knoflook
  • Voeg de kipfilet toe en paprika toe en bak het enkele minuten
  • Breng het geheel met zout en peper op smaak
  • Voeg de tomaten en rijst toe en roer alles goed door
  • Voeg de bouillon er bij en de doperwtjes
  • Verwarm het tot het weer kookt
  • Voeg de paprikapoeder en de saffraan toe
  • Leg een deksel op de pan en laat het pruttelen tot het gaar is.
  • Bak in een aparte de pan de chorizo krokant
  • Voeg de chorizo bij de paella als paella gaar is