Ga terug

Ovenschotel Zoete aardappel

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Oosters
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 6 zoete aardapellen
  • 700 gram rundergehakt
  • 250 gram champignons
  • 2 preien
  • 1 ui
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 theelepel five spices
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 250 gram creme fraiche
  • 1 bosje bieslook
  • 2 teentjes knoflook

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de zoete aardappels en was deze schoon. Snij de helft in kleine blokjes en kook deze in ongeveer 10 minuten gaar. Snij de andere helft van de zoete aardappelen in plakjes van ongeveer een ½ cm dik.
  • Rul het gehakt goudbruin samen de vijfkruidenpoeder en de kaneelpoeder. Voeg de tomatenpuree eraan toe.
  • Snij de champignons in plakjes en bak deze 2 minuten mee. Maak ondertussen de preien schoon en snij deze in halve ringen van ongeveer 1 cm dik. Bak de prei ook 2 minuten mee.
  • esprenkel een ovenschaal met wat olijfolie en verspreid over de bodem de plakjes zoete aardappel. Daarover verspreid je het gehaktmengsel.
  • Voeg aan de gekookte zoete aardappels de crème fraîche, een snufje zout en een gehakt teentje knoflook toe en stamp het geheel samen met een stamper tot puree. Smeer de puree uit over het gehaktmengsel en bak het gerecht in 20 minuten af in de voorverwarmde oven.
  • Als de ovenschotel klaar is, snijd je de bieslook fijn en strooi je deze eroverheen samen met een snufje nootmuskaat.

Notities

Bron: https://binnenstebuiten.kro-ncrv.nl/experts/sharon-de-miranda