Ovengnocchi met tonijn
Ovengnocchi met tonijn, champignons en tomaat
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
- 3 el olie
- 500 gram gnocchi
- 400 gram champignon roerbak mix
- 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
- 2 eetlepels arrabbiata pesto (AH Excellence)
- 2 blikjes tonijn in olie (à 185 gram)
- 1 ciabattini
- 1 eetlepel italiaanse kruiden
Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de gnocchi 10 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een ruime hapjespan en bak de champignonroerbakmix 4 minuten op middelhoog vuur. Voeg de tomatenblokjes, pesto en tonijn toe. Schep om en verwarm nog 2 minuten door. Draai het vuur uit.
Scheur ondertussen de ciabattina in stukken en doe met de Italiaanse kruiden in de keukenmachine. Maal tot een fijn broodkruim. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel het tonijn - groentemengsel over de ovenschaal. Schep het broodkruim door de gnocchi en verdeel dit over de ovenschaal. Bak circa 20 minuten in het midden van de oven.
Je kunt dit gerecht tot het afbakken een dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Eten er kinderen mee? Je kan de arrabbiato pesto ook vervangen door rode pesto met een mildere smaak.