Ga terug

Moussaka

Gang Hoofdgerecht
Keuken Grieks
Porties 3 personen

Ingrediƫnten
  

  • 300 gram lamsgehakt
  • 2 grote uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 grote aubergine
  • 2 eetlepels oregano
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 eetlepel peterselie
  • 1 eetlepel thijm
  • 0,5 theelepel nootmuskaat
  • 300 gram aardappelschijfjes voorgekookt
  • 2-3 blikjes tomatenpuree
  • 1 ei dooier
  • 5 eetlepels kookroom
  • 1 zak geraspte kaas

Instructies
 

  • Gaar de aardappelschijfjes voor in de magnetron
  • Verwarm de oven voor op 175C
  • Maak de ui en de knoflook schoon en snij ze in stukjes
  • Snij de aubergine overlangs door en daarna in (dunne) schijven
  • Meng de kruiden en zout en peper door het gehakt
  • Fruit de helft van de knoflook in wat olijfolie en doe het gehakt er bij en bak tot het gaar is. Haal het gehakt uit de pan.
  • Fruit de rest van de knoflook in nieuwe olie en laat daarna de uien even mee bakken en voeg vervolgens de aubergine toe.
  • Voeg als de aubergine bijna gaar is de tomaten puree toe (naar smaak)
  • Vet een ovenschaal in
  • Leg er een laag aardappelschijfjes in, vervolgens een laag uit/aubergine, het gehakt, weer een laag aardappelschijfjes en dan weer een laag ui/aubergine
  • Meng de eidooier met de kookroom en doet dit er overheen
  • Strooi er een laagje geraspte kaas over heen
  • Bak de moussaka 30 minuten in de oven