Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Meat Pie
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd
1
uur
uur
Totale tijd
1
uur
uur
15
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht
Porties
3
personen
Ingrediƫnten
300
gram
gehakt
250
mililiter
runder bouillon
van bouillonblokje
250
gram
champignons
2
grote
uien
2
grote
tomaten
1
blikje
tomatenpuree
6
blaadjes
bladerdeeg
1
ei
1
teen
knoflook
2
eetlepels
worchestersaus
nootmuskaat
naar smaak
thijm
naar smaak
Instructies
Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes
Snipper de ui
Pers de knoflook uit of snij deze fijn
Ontvel de tomaten en verwijder de zaadjes en snij ze in blokjes
Bodem
Rol 4 bladen bladerdeeg uit en bekleed hiermee een ovenvaste vorm
Dek het af met bladerdeeg en dek dit af met bakknikkers of een andere vulling (bijv rijst)
Bak het bladerdeeg 10 minuten in een op 180C voorverwarmde oven
Rol de andere blaadjes bladerdeeg ook uit en bewaar deze voor het deksel
Vulling
Fruit de knoflook en de uien in hete olie en voeg het gehakt toe.
Voeg daarna ook de de champignons toe
Voeg dan de tomaten, tomatenpuree, worchestersaus en bouillon toe
Breng op smaak met zout, peper, nootmuskaat en kruiden
Laat de vulling 20-30 minuten sudderen en laat de vulling dan afkoelen
Afbakken
Verwijder het bakpapier en de blindvulling.
Vul de ovenvorm met het bladerdeeg met het gehaktmengsel
Leg de uitgerolde lap bladerdeeg er boven op
Snijd het bladerdeeg hier en daar met een scherp mes in om stoom te laten ontsnappen
Sla het ei los en bestrijk het bladerdeeg hier mee
Bak het geheel nog 20-30 minuten in een oven op 200C totdat het bladerdeeg bruin is.