Ga terug

Meat Pie

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 3 personen

Ingrediƫnten
  

  • 300 gram gehakt
  • 250 mililiter runder bouillon van bouillonblokje
  • 250 gram champignons
  • 2 grote uien
  • 2 grote tomaten
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 6 blaadjes bladerdeeg
  • 1 ei
  • 1 teen knoflook
  • 2 eetlepels worchestersaus
  • nootmuskaat naar smaak
  • thijm naar smaak

Instructies
 

  • Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes
  • Snipper de ui
  • Pers de knoflook uit of snij deze fijn
  • Ontvel de tomaten en verwijder de zaadjes en snij ze in blokjes

Bodem

  • Rol 4 bladen bladerdeeg uit en bekleed hiermee een ovenvaste vorm
  • Dek het af met bladerdeeg en dek dit af met bakknikkers of een andere vulling (bijv rijst)
  • Bak het bladerdeeg 10 minuten in een op 180C voorverwarmde oven
  • Rol de andere blaadjes bladerdeeg ook uit en bewaar deze voor het deksel

Vulling

  • Fruit de knoflook en de uien in hete olie en voeg het gehakt toe.
  • Voeg daarna ook de de champignons toe
  • Voeg dan de tomaten, tomatenpuree, worchestersaus en bouillon toe
  • Breng op smaak met zout, peper, nootmuskaat en kruiden
  • Laat de vulling 20-30 minuten sudderen en laat de vulling dan afkoelen

Afbakken

  • Verwijder het bakpapier en de blindvulling.
  • Vul de ovenvorm met het bladerdeeg met het gehaktmengsel
  • Leg de uitgerolde lap bladerdeeg er boven op
  • Snijd het bladerdeeg hier en daar met een scherp mes in om stoom te laten ontsnappen
  • Sla het ei los en bestrijk het bladerdeeg hier mee
  • Bak het geheel nog 20-30 minuten in een oven op 200C totdat het bladerdeeg bruin is.