Ga terug

Mama's stoofpeertjes

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang Bijgerecht, Nagerecht
Keuken Hollands
Porties 8 porties

Ingrediƫnten
  

  • 1,5 kilo stoofpeertjes of 2 kg
  • 1 fles Pikeurtje of ander bessenwijn
  • 1 vanillestokje
  • 1 kaneelstokje

Instructies
 

  • Peertjes schillen, klokhuizen verwijderen en in een pan doen
  • Pikeurtje/ vruchtenwijn erbij schenken peertjes moeten net niet onderstaan Vanillestokje en kaneelstokje erbij
  • Aan de kook brengen en zachtjes laten stoven tot ze zacht zijn( niet te zacht want dan vallen ze uit elkaar)
  • Peertjes over scheppen in een schaal Sap op hoog vuur laten inkoken tot wat dikker en stroperiger wordt Daarna over de peertjes gieten

Notities

ook lekker bij de vla (vooral warm)