Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Maispannenkoekjes met spinazievulling
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Bereidingstijd
10
minuten
min
Totale tijd
40
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht, Lunch
Porties
4
personen
Ingrediƫnten
150
gram
bloem
2
eieren
300
mililiter
melk
250
gram
cherrytomaten
300
gram
maiskorrels
1
eetlepel
thijm
vers, fijngesneden
olijfolie
450
gram
spinazie
(diepvries)
250
gram
champignons
175
gram
geraspte oude kaas
Instructies
Beslag kloppen van de bloem, eieren en melk met een snuf zout
Cherrytomaten wassen en halveren
Champignons schoonmaken en in plakjes snijden
Mais laten uitlekken en in de hakmolen of keukenmachine grof malen en daarna samen met de thijm door het beslag mengen
Met het beslag pannenkoekjes bakken, totaal 8 stuks. Het is handig om dit met 2 pannen tegelijk te bakken.
Champignons bakken
De spinazie verwarmen volgens de verpakking
Een helft van de pannenkoekjes bedekken met spinazie en champignons en daarna bestrooien met kaas en dan dichtklappen
De pannenkoekjes indien nodig nog even opwarmen in de pan of de magnetron
Tomaat op smaak brengen met zout, peper en olijfolie en serveren bij de gevulde maispannenkoekjes.