Ga terug

Maispannenkoekjes met spinazievulling

Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 150 gram bloem
  • 2 eieren
  • 300 mililiter melk
  • 250 gram cherrytomaten
  • 300 gram maiskorrels
  • 1 eetlepel thijm vers, fijngesneden
  • olijfolie
  • 450 gram spinazie (diepvries)
  • 250 gram champignons
  • 175 gram geraspte oude kaas

Instructies
 

  • Beslag kloppen van de bloem, eieren en melk met een snuf zout
  • Cherrytomaten wassen en halveren
  • Champignons schoonmaken en in plakjes snijden
  • Mais laten uitlekken en in de hakmolen of keukenmachine grof malen en daarna samen met de thijm door het beslag mengen
  • Met het beslag pannenkoekjes bakken, totaal 8 stuks. Het is handig om dit met 2 pannen tegelijk te bakken.
  • Champignons bakken
  • De spinazie verwarmen volgens de verpakking
  • Een helft van de pannenkoekjes bedekken met spinazie en champignons en daarna bestrooien met kaas en dan dichtklappen
  • De pannenkoekjes indien nodig nog even opwarmen in de pan of de magnetron
  • Tomaat op smaak brengen met zout, peper en olijfolie en serveren bij de gevulde maispannenkoekjes.