Ga terug
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Kruidige zeevis met rijst
Recept afdrukken
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd
25
minuten
min
Totale tijd
35
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Oosters
Porties
2
personen
Ingrediƫnten
200-250
gram
witvis
bijv kabeljauw
1
grote
prei
250
gram
kastanjechampignons
1
bosje
bosuien
1-2
cm
gemberwortel
(of 2-3 theelepels gemberpoeder)
1-2
teen
knoflook
1
theelepel
korianderpoeder
(ketoembar)
0,5
kopje
zilvervlies of wilde rijst
(naar behoefte)
Instructies
Zet water op voor de rijst en kook de rijst volgens de verpakking
Snij en was de prei
Maak de champignons schoon en hak ze in stukken
Maak de bosui schoon, was deze en snij ze fijn
Maak de knoflook schoon en hak deze fijn
Schil de gember wortel en rasp deze of hak ze zeer fijn
Dep de vis droog met keukenpapier en wrijf deze in met verse peper, zout en de koriander en snij de vis vervolgens in stukken
Maak een ruime hoeveelheid (olijf) olie heet en fruit ca 1/3 van de gemberwortel en 2/3 van de knoflook
Voeg de prei en de champignons toe en bak deze bijna gaar
Voeg de helft van de bosuien toe en bak dit nog heel even mee
Voeg wat ketoembar toe naar smaak
Neem het geheel uit de pan
Doe nieuwe olie in de pan en fruit de rest van de gemberwortel en knoflook
Voeg de rest van de bosui toe en bak dit kort
Voeg de vis toe en bak deze tot de vis geheel wit is
Voeg naar smaak nog wat korianderpoeder en evt zout/peper toe
Neem het geheel uit de pan en leg het op een bord
Doe het groentenmengsel terug in de pan en bak het kort zodat het warm en gaar is
Leg de vis er bovenop en laat het nog even doorwarmen
Notities
Je kunt de gemberwortel vervangen door gemberpoeder.
Ongeveer een theelepel per cm, maar proef het en gebruik naar smaak meer/minder.