Doe de sushirijst in een zeef en spoel onder koud stromend waterKook de rijst volgens de instructies op de verpakking, laat 10 minuten afgedekt koken.
Meng de helft van de rijstazijn en de suiker door de rijst, zodra deze klaar is. Laat de rijst hierna nog 20 min. met de deksel op de pan ‘stomen’.
Snijd ondertussen de kipdijfilet in reepjes of blokjes. Verhit de olie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de kip in 6-8 min. goudbruin en gaar. Voeg in de laatste minuut de Koreaanse woksause toe naar smaak en bak mee. Houd afgedekt apart.
Breng een flinke laag water aan de kook en voeg de broccoli toe. Kook in 4-6 min. gaar en giet af.
Maak ondertussen een coleslaw van de wortel en spitskool met de mayonaise en de rest van de azijn, breng eventueel op smaak met peper.
Verdeel de rijst over ruime kommen en verdeel de kip, broccoli en coleslaw kloksgewijs erover. Garneer met de sesammix en/of chiliflakes naar smaak
Notities
vrij naar https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1198787/ah-verspakket-koreaanse-bowl-met-kip