Verwarm de oven voor op 200C
Laat de zongedroogde tomaatjes uitlekken en bewaar de olie
Snij de ui en en knoflook in kleine stukjes
Leg de kipfilets een voor en tussen 2 velletjes plastic folie en sla ze plat tot ze 2x zo groot zijn. Alternatief kun je ze ook een inkeping geven en dan vullen.
Doe de roomkaas in een kom en roer de pesto en de zongedroogde tomaatjes er door
Bestrooi de kipfilets met zout en peper en bestrijk ze met het roomkaasmengsel
Rol ze op en verpak ze in een plak rauwe ham
Doe de olie van de tomaatjes in een pan en bak de knoflook en ui glazig
Voeg de thijm en de tomatenpuree toe
Voeg de kookroom toe en breng op smaak met citroensap, zout en peper
Doe de kipfilets naast elkaar in een ovenschaal en giet een beetje water in de schaal
Bak de kipfilets afgedekt 20 minuten in de voorverwarmde oven (200C)
Laat ze daarna nog 10 minuten in de uitgeschakelde oven rusten.
Haal de kipfilets uit de oven en roer het vocht uit de ovenschaal door de saus
Serveer de kipfilets met de saus