Ga terug

Italiaanse gehaktballetjes

Voorbereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 50 gram zongedroogde tomaten op olie
  • 1 teen knoflook
  • 500 gram rundergehakt
  • 2 theelepels gedroogde italiaanse kruiden
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 ei
  • 2 eetlepels paneermeel

Instructies
 

  • Snij de zongedroogde tomaten in kleine stukjes. Snij de knoflook fijn.
  • Meng het ei, het gehakt, de knoflook, de tomaatjes, de paneermeel en de kruiden door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Draai er 12 balletjes van.
  • Verhit de olijfolie in een hapjespan. Bak de balletjes 4 minuten. Schud de pan af en toe. Doe dan de tomatenblokjes erbij en laat alles ongeveer 10 minuten zachtjes koken.