Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Boeuf Bourguignon
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Bereidingstijd
2
uur
uur
Totale tijd
1
dag
d
2
uur
uur
30
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Frans
Porties
4
personen
Ingrediënten
500
gram
rundvlees
in grove dobbelstenen
1
fles
rode wijn
een stevige bourgogne
2
deciliter
cognac
2
teentjes
knoflook
2
uien
1
laurierblad
1
mespunt
thijm
1
theelepel
peterselie
100
gram
magere spekblokjes
3
eetlepels
bloem
1
bouillonblokje
250
gram
champignons
2-3
eetlepels
kookroom
of creme fraiche
Instructies
Maak een marinade van de rode wijn met de cognac, de geplette knoflook, 1 grof gesneden ui, laurierblad, thijm en peterselie
Laat het vlees hier in een afgesloten bak 24 uur in marineren met af en toe roeren
Bak in een braadpan de spek en voeg daarna de andere gesneden ui toe
Haal het vlees uit de marinade en bak dit met het spek/ui mengsel
Meng een paar eetlepels bloem door het mengsel en voeg daarna alle marinade en het bouillonblokje toe
Laat dit een paar uur stoven (afhankelijk van de kwaliteit van het vlees) tot het goed gaar is.
Haal het laurierblaadje er uit
Fruit in een koekenpan de gesneden champignons en voeg dit bij de boeuf bourguignon
Roer wat crème fraîche of kookroom erdoor en breng het op smaak met zout en peter
Bind het eventueel extra met bloem, maizena of groentenbinder
Notities
Voor een dubbel portie hef je niet de hoeveelheid wijn te verdubbelen, het is afhankelijk van hoeveel saus je wil hebben hoeveel wijn je meer doet.