Ga terug

Bobotie

Gang Hoofdgerecht
Keuken Afrikaans
Porties 4 pers

Ingrediënten
  

  • 1 kilo sperciebonen
  • 500 gr rundergehakt
  • 300 gr rijst
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 el water
  • 2 el citroensap
  • 2 grote appels stevige appels
  • 4 eieren
  • 300 ml crème fraiche
  • 2 tl mosterdzaad
  • 4 tl kerriepoeder
  • 4 tl kurkuma
  • 4 laurierblaadjes

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Kook de sperciebonen.
  • Rul het gehakt, fruit daarna de ui en knoflook hierbij.
  • Na 3 minuten de crème fraiche, water, citroensap, mosterdzaad, kerrie, laurierblaadjes, kurkuma en wat zout en peper toevoegen.
  • Paar minuten laten pruttelen. Daarna de sperciebonen, geklutste eieren en appel toevoegen.
  • Het mengsel in een ovenschaal doen en in 25 minuten in de oven gaar bakken. Kook ondertussen de rijst gaar. Lekker om met de rijst ook rozijnen mee te koken.
  • Eet smakelijk!
  • De appels kan je eventueel vervange door bananen.