Ga terug

Auflauf met appel

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Nagerecht
Keuken Duits
Porties 5 Personen

Ingrediƫnten
  

  • 125 Gram boter
  • 125 Gram bloem
  • 3-4 eieren
  • 125 Gram suiker
  • 250 Ml melk
  • 1-2 Theelepel bakpoeder
  • 4-5 Grote appels
  • suiker Naar smaak voor de appels
  • kaneelpoeder Naar smaak voor de appels

Instructies
 

  • Boter smelten Suiker erbij Bloem erbij Roeren tot er geen klontjes meer zijn
  • Langzaam de melk er in stapjes bij doen Blijven roeren tot het losslaat van de bodem
  • Van het vuur nemen Een voor een de eieren er door roeren Bakpoeder er door roeren
  • De geschilde appels in stukjes snijden Eventueel op smaak brengen met kaneel en suiker. Appels verdelen over de bodem van een ingevette ovenschaal.
  • Afbakken op 175 graden (hete lucht) in een voorverwarmde oven in ca 30 minuten