Ga terug

Auflauf

Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Nagerecht
Keuken Duits
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 125 gram boter
  • 125 gram meel
  • 3 grote eieren
  • 125 gram suiker
  • 250 ml melk
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • appels

Instructies
 

  • Schil de appels en verdeel ze over een ingevette vuurvaste schaal. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius (hetelucht oven)
  • Smelt de boter en doe de suiker erbij. Voeg het meel toe en blijf roeren tot er geen klontjes meer zijn.
  • Voeg langzaam de melk toe, blijf roeren tot het deeg loslaat van de bodem.
  • Neem de pan van het vuur en roer de eieren er één voor één door. Doe het volgende ei er pas bij als het vorige ei is opgenomen. Doe het bakpoeder erbij.
  • Verdeel het deeg over de appels en bak het in de oven in ongeveer 30 minuten gaar. Serveer warm.

Notities

Bij mij duurt het meestal wat langer voor het goed gaar is. Ook koud lekker met vanille vla of een beetje kristalsuiker.