Ga terug
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Andijviestamppot met shoarma en abrikozen
Recept afdrukken
Voorbereidingstijd
35
minuten
min
Totale tijd
35
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Hollands
Porties
4
personen
Ingrediënten
1,5
kilo
kruimige aardappelen
zout
2
uien
8
gewelde abrikozen
2
eetlepels
boter
400
gram
shoarmareepjes
125
ml
zure room
500
gram
panklare andijvie
6
eetlepels
knoflooksaus
Instructies
Schil de aardappels en kook ze met een beetje zout in ongeveer 20 minuten gaar.
Snij de uien in ringen. Snij de abrikozen in reepjes.
Verhit de boter in een braadpan of wok. Bak de shoarmareepjes met de ui in circa 5 minuten bruin en gaar.
Voeg de abrikozen toe en verwarm nog 1 minuut.
Giet de aardappels af. Stamp de aardappels met de zure room en eventueel wat kookvocht tot een smeuïge puree.
Meng de andijvie en de shoarma door de puree. Breng op smaak met peper en zout. Nog circa 2 minuten verwarmen.
Serveer de knoflooksaus er apart bij.