Ga terug

Andijviestamppot met shoarma en abrikozen

Voorbereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1,5 kilo kruimige aardappelen
  • zout
  • 2 uien
  • 8 gewelde abrikozen
  • 2 eetlepels boter
  • 400 gram shoarmareepjes
  • 125 ml zure room
  • 500 gram panklare andijvie
  • 6 eetlepels knoflooksaus

Instructies
 

  • Schil de aardappels en kook ze met een beetje zout in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Snij de uien in ringen. Snij de abrikozen in reepjes.
  • Verhit de boter in een braadpan of wok. Bak de shoarmareepjes met de ui in circa 5 minuten bruin en gaar.
  • Voeg de abrikozen toe en verwarm nog 1 minuut.
  • Giet de aardappels af. Stamp de aardappels met de zure room en eventueel wat kookvocht tot een smeuïge puree.
  • Meng de andijvie en de shoarma door de puree. Breng op smaak met peper en zout. Nog circa 2 minuten verwarmen.
  • Serveer de knoflooksaus er apart bij.