Ga terug
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Amandelcake met rabarber
Recept afdrukken
Gang
Gebak en lekkernijen, Nagerecht
Porties
12
punten
Ingrediënten
400
gram
rabarber
150
gram
blanke amandelen
225
gram
zachte boter
225
gram
suiker
3
eieren
150
gram
bloem
Instructies
Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
Vet een ronde vorm (24 cm, geen springvorm) in.
Snijd de rabarber in stukjes van ongeveer 2 cm. Maal de amandelen fijn. Klop de boter romig met 200 gram suiker.
Voeg de eieren één voor één toe tot ze volledig opgenomen zijn. Meng de amandelen, de bloem en het zout erdoor.
Schep het beslag in de vorm. Verdeel de rabarber erover en duw de stukjes er een beetje in. Strooi de rest van de suiker over de rabarber.
Bak de taart in 40 - 50 minuten in het midden van de oven gaar.
Notities
24 cm bakvorm (geen springvorm)