Aardpeersoep
Deze aardpeersoep met hazelnoten-spinaziepesto uit het boek NOPI van Yotam Ottolenghi & Ramael Scully is puur comfort in een kom!
Voorbereidingstijd 1 uur uur
Bereidingstijd 2 uur uur
Gang Soepen, Voorgerecht
Keuken Midden-Oosten
Voor de Soep
- 1,2 kg Aardperen
- 2 banaansjalotten
- 1 prei groot
- 2 tenen knoflook
- 250 ml droge witte wijn
- 500 ml volle melk
- 700 ml groentebouillon
- 10 gr bieslook fijngeknipt
- 1 eetlepel olijfolie
Voor de hazelnoten-spinaziepesto
- 50 gram blanke hazelnoten
- 1 eetlepel Hazelnootolie alternatief: pompoenpit, sesam of walnoot olie
- 2 eetlepels olijfolie evt nog wat extra
- 30 gram spinazie vers
- 10 gram dragon vers
- citroen alleen de rasp van de schil
- 1 theelepel witte wijnazijn
- 1 teen knoflook
- 1-2 groene bird’s eye chilipepers, zonder zaadjes
Het recept ‘Aardpeersoep met hazelnoten-spinaziepesto’ is afkomstig van Yotam Ottolenghi & Ramael Scully.