
Traybake met zoete aardappel, chipolata & harissa
Ingrediënten
- 1 Kg Zoete aardappel
- 3 paprika Of een stoplicht
- 500 Gram broccoli
- 165 Gram groene olijven met knoflook
- 8 Runderchipolata
- 3 Eetlepels Milde harissa
- 2 Eetlepels olijfolie
- 250 Gram Romaatjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier Snijdt de chipolata worstjes elk in drieën Marineer in de 3 eetlepels harisssa
- Schil de zoete aardappels en snijdt ze in stukjes Was en snijdt de paprika’s in stukjes Snijdt de broccoli in roosjes en was deze
- Verdeel alle groenten over de bakplaat Laat de olijven uitlekken en verdeel over de bakplaat Besprenkel de bakplaat met de olijfolie en wat zout en meng het door elkaar Verdeel de romaatjes over de bakplaat
- Rooster 25-30 minuten in het midden van de oven tot alles goudbruin en gaar is. Schep halverwege om en leg de worstjes erbij.
Notities
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1194168/ovengroente-traybake-met-runderchipolata-en-harissa
Voedingswaarden
(per eenpersoonsportie)
energie 570 kcal
eiwit 20 g
koolhydraten 41 g
waarvan suikers 12 g
vet 34 g
waarvan verzadigd 9 g
natrium 1.200 mg
vezels 10g
(per eenpersoonsportie)
energie 570 kcal
eiwit 20 g
koolhydraten 41 g
waarvan suikers 12 g
vet 34 g
waarvan verzadigd 9 g
natrium 1.200 mg
vezels 10g
