Traybake met Zalm

door

in

Traybake met Zalm

Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Skandinavisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kg krieltjes voorgekookt
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 3 courgettes
  • 1 venkel (groot)
  • 2 gele paprikas
  • 400 gram champignons of kastangechampignons
  • 500 gram zalmfilet vers of diepvries
  • 1-2 eetlepels Euroma Scandinavische kruiden voor zalm

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Halveer de krieltjes Halveer of vierendeel de champignons Snij de courgettes in stukken van 10 centimeter en verdeel deze afhankelijk van de dikte in 4-6 partjes Snij de paprika’s in stukken van circa 2 bij 2 cm
  • Bedek een bakplaat met bakpapier Meng en verdeel de groenten Doe de olijfolie over de groenten/aardappelmix en bestrooi met zout en peper en de kruiden
  • Bak de groenten 20 minuten Verdeel de stukken zalm over de groenten met de huidkant naar boven Bak nog 10-15 minuten afhankelijk van de dikte van de zalm tot de zalm gaar is