
Traybake met aardappel, spinazie en ei
Ingrediënten
- 1 Theelepel Korianderpoeder
- 500 Gram Krieltjes
- 1 Eetlepel Olijfolie
- 1 Theelepel Gerookte paprikapoeder
- 3 Paprika’s in verschillende kleuren, in reepjes, zonder zaadlijsten
- 2 Sjalotten of rode ui optioneel in partjes
- 250 Gram Kerstomaatjes gehalveerd
- 200 Gram Spinazie vers
- 4 Eieren
- Verse kruiden naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Doe de krieltjes in een kom en druppel er de olijfolie overheen. Bestrooi met het gerookte paprikapoeder, het korianderpoeder, zout en peper, en schep om. Spreid de aardappel uit op een grote bakplaat met opstaande randen en rooster 20 minuten.
- Haal de bakplaat uit de oven en verdeel de paprika, ui en kerstomaatjes over de plaat. Schep om, spreid goed uit en rooster 15 minuten.
- Schep de spinazie erdoor en spreid opnieuw uit over de bakplaat. Maak 4 kuiltjes en breek een ei in elk kuiltje. Gaar de eieren ongeveer 5 minuten (of naar wens) en serveer met de verse kruiden eroverheen.
Notities
Deze traybake met aardappel, spinazie en ei is een perfect doordeweeks maaltje: hij is namelijk volledig op één bakplaat te maken! De combinatie van geroosterde aardappeltjes, zachte spinazie, gestoofde paprika en nét gestolde eitjes maakt dit een vullend vegetarisch gerecht.
Bron: https://miljuschka.nl/traybake-met-aardappel-spinazie-en-ei/
