Verwarm de oven voor op 200 graden
Indien je gedroogde gnocchi gebruikt, zet deze dan 5 minuten een schaal met kokend water om zachter te worden
Als je een verse citroen gebruikt: rasp de schil van de citroen na deze gewassen te hebben
Halveer de kiphaasjes in de lengte of snijd de kipfilet in reepjes
Maak een marinade van de 3 eetlepels pesto en 1 eetlepel citroensap per 4 personen
Doe de kip in de marinade en laat dit marineren
Snijd de courgette in stukken van 10 centimeter en snijd ze daarna in 4-6 parten in de lengte afhankelijk van de dikte
Halveer of vierendeel de champignons
Bedek een bakplaat met bakpapier
Verdeel de courgette, champignons en gnocchi over de bakplaat
Sprenkel de olieolie over de groenten en gnocchi en besprenkel met zout en peper
Hussel dit door elkaar
Leg de kipfilets er bovenop
Bak het geheel gaar in het midden van de oven in 20 minuten, na 10 minuten omscheppen
Serveren met de saus (zie hieronder) en eventueel extra pesto
Voor de saus:
meng de citroenrasp door de cottage cheese en breng op smaak met peper en evt zout