Scones met clotted cream
Ingrediënten
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 2,5 theelepel bakpoeder
- 0,5 theelepel zout
- 50 gram koude boter
- vanille suiker
- 2 eetlepels suiker
- 75 ml melk
- 1 ei
- 125 ml slagroom
- 125 gram mascarpone
- jam naar keuze
Instructies
- Verwarm de oven voor op 225 graden Celsius.
- Zeef het zelfrijzend bakmeel met het bakpoeder. Voeg de suiker en de boter toe. Klop het ei met de melk los en voeg bijna alles toe aan het meel. (Bewaar een beetje om aan het einde erover te smeren voor een glimmend laagje). Kneed alles door elkaar.
- Maak een rol van ongeveer 6 cm doorsnede en snijd hier plakken van circa 2 cm dikte van.
- Bak de scones gaar in ongeveer 12 minuten.
- Klop de slagroom en meng deze met de mascarpone. Serveer met jam naar keuze.