
Pilav
Pilav met zilvervliesrijst
Ingrediënten
- 300 Gram Kipdijfilet
- 1 Ui
- 3 Paprika
- 1 Courgette
- 1 Blikje Tomatenpuree
- 3 Eetlepels Ketjap manis Naar smaak
- 1 Eetlepel Ketjap asin Naar smaak
- 1 Blik Perzikken 420 gram
- 1 Zak Ongezouten cashewnoten
- 2 Tenen Knoflook Of knoflookpoeder
- 200 Gram Zilvervliesrijst
Instructies
- Kook de zilvervliesrijst volgens de instructies op de verpakking
- Snijd de kipdijfilet of kipfilet in hapklare stukjes. Bestrooi rondom met zout en bak op middelhoog vuur in een scheutje (olijf)olie rondom bruin en neem uit de pan
- Snipper ondertussen de ui of sjalotten en snijd 2 tenen knoflook fijn. Snijd ook alvast 3 paprika's in blokjes en courgette in kwart maantjes.
- Bak al omscheppend de knofloog en ui 2-3 minuten. Voeg vervolgens de gesneden paprika en courgette toe en bak deze op middelhoog of matig vuur tot ze beetgaar zijn.
- Voeg de gebakken kipfilet toeVoeg de tomatenpuree toe en bak deze kort even mee. Voeg t 3-4 el ketjap manis en de ketjap asin toe. Schep alles goed door elkaar en bak even mee.Breng op smaak met zout en peper of Sambal oelek indien gewenst/noodzakelijk
- Snijd de perziken in stukken en voeg deze de laatste 5 minuten toe of serveer deze apart. Serveren met zilvervliesrijst, cashewnoten en eventueel peterselie.