Koreaanse Pokebowl

door

Koreaanse Pokebowl

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Oosters
Porties 4

Ingrediënten
  

Bowl

  • 200 gram sushirijst (ongekookt)
  • 300 gram kipfilet of kipdijfilet
  • 2 eetlepels rijstazijn of witte wijnazijn
  • 1 theelepel suiker
  • 2 eetlepels olie
  • 500 gram broccoli
  • 4 eetlepels Korean BBQ bulgogi saus naar smaak
  • 2 eetlepels sesamzaadjes

Coleslaw

  • 150 gram wortel/peen julienne reepjes
  • 200 gram spitskool, fijngesnede
  • 4 eetlepels mayonaise

Instructies
 

  • Doe de sushirijst in een zeef en spoel onder koud stromend water
    Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking, laat 10 minuten afgedekt koken.
  • Meng de helft van de rijstazijn en de suiker door de rijst, zodra deze klaar is. Laat de rijst hierna nog 20 min. met de deksel op de pan ‘stomen’.
  • Snijd ondertussen de kipdijfilet in reepjes of blokjes. Verhit de olie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de kip in 6-8 min. goudbruin en gaar. Voeg in de laatste minuut de Koreaanse woksause toe naar smaak en bak mee. Houd afgedekt apart.
  • Breng een flinke laag water aan de kook en voeg de broccoli toe. Kook in 4-6 min. gaar en giet af.
  • Maak ondertussen een coleslaw van de wortel en spitskool met de mayonaise en de rest van de azijn, breng eventueel op smaak met peper.
  • Verdeel de rijst over ruime kommen en verdeel de kip, broccoli en coleslaw kloksgewijs erover. Garneer met de sesammix en/of chiliflakes naar smaak

Notities

vrij naar https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1198787/ah-verspakket-koreaanse-bowl-met-kip