
Pasta Pesto met spinazie en krokante kip
Ingrediënten
- 2 kipfilets
- 75 gram parmezaanse kaas stuk
- 25 gram panko
- 1 potje pesto
- 4 personen pasta spaghetti (recept zegt 300 gram
- 2 courgette
- 400 gram spinazie
- 1 bakje basilicum
- 1 eetlepel olijfolie
Instructies
Kipfilet
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Rasp de kaas en meng de helft van de panko, peper en eventueel zout
- Halveer de kipfilets in lengte Leg de filets tussen 2 vellen vershoudfolie en sla ze plat met een koekenpan
- Verdeel de kip over de over de ovenschaal en besmeer ze met 2 eetlepels pesto en bestrooi ze met het panko-kaasmengsel
- bak de kipfilets in 20 minuten gaar in de oven
Pasta
- Kook ondertussen de pasta (spaghetti) volgens de instructies van de verpakking beetgaar
- Snijd ondertussen de courgette in dunne reepjes (jullienne) met een mes of p een rasp
- Verhit olie in een hapjespan, voeg de spinazie toe en laat dit in delen slinken
- Doe de courgette in een vergiet en giet de gekookte pasta er boven af.
- Meng de pasta met de spinazie, de rest van de kaas en de rest van de pesto
- Verdeel de kipfilets over de pasta. Scheur de basilicumblaadjes in stukjes en bestrooi de pasta er mee
Notities
bron: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1190534/pasta-pesto-met-spinazie-en-krokante-kip-advertorial
