test

Ovengnocchi met tonijn, champignons en tomaat

test

Ovengnocchi met tonijn

Ovengnocchi met tonijn, champignons en tomaat
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 3 el olie
  • 500 gram gnocchi
  • 400 gram champignon roerbak mix
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 2 eetlepels arrabbiata pesto (AH Excellence)
  • 2 blikjes tonijn in olie (à 185 gram)
  • 1 ciabattini
  • 1 eetlepel italiaanse kruiden

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de gnocchi 10 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Verhit ondertussen de rest van de olie in een ruime hapjespan en bak de champignonroerbakmix 4 minuten op middelhoog vuur. Voeg de tomatenblokjes, pesto en tonijn toe. Schep om en verwarm nog 2 minuten door. Draai het vuur uit.
  • Scheur ondertussen de ciabattina in stukken en doe met de Italiaanse kruiden in de keukenmachine. Maal tot een fijn broodkruim. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Verdeel het tonijn – groentemengsel over de ovenschaal. Schep het broodkruim door de gnocchi en verdeel dit over de ovenschaal. Bak circa 20 minuten in het midden van de oven.

Notities

Je kunt dit gerecht tot het afbakken een dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Eten er kinderen mee? Je kan de arrabbiato pesto ook vervangen door rode pesto met een mildere smaak.