
Meat Pie
Ingrediënten
- 300 gram gehakt
- 250 mililiter runder bouillon van bouillonblokje
- 250 gram champignons
- 2 grote uien
- 2 grote tomaten
- 1 blikje tomatenpuree
- 6 blaadjes bladerdeeg
- 1 ei
- 1 teen knoflook
- 2 eetlepels worchestersaus
- nootmuskaat naar smaak
- thijm naar smaak
Instructies
- Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes
- Snipper de ui
- Pers de knoflook uit of snij deze fijn
- Ontvel de tomaten en verwijder de zaadjes en snij ze in blokjes
Bodem
- Rol 4 bladen bladerdeeg uit en bekleed hiermee een ovenvaste vorm
- Dek het af met bladerdeeg en dek dit af met bakknikkers of een andere vulling (bijv rijst)
- Bak het bladerdeeg 10 minuten in een op 180C voorverwarmde oven
- Rol de andere blaadjes bladerdeeg ook uit en bewaar deze voor het deksel
Vulling
- Fruit de knoflook en de uien in hete olie en voeg het gehakt toe.
- Voeg daarna ook de de champignons toe
- Voeg dan de tomaten, tomatenpuree, worchestersaus en bouillon toe
- Breng op smaak met zout, peper, nootmuskaat en kruiden
- Laat de vulling 20-30 minuten sudderen en laat de vulling dan afkoelen
Afbakken
- Verwijder het bakpapier en de blindvulling.
- Vul de ovenvorm met het bladerdeeg met het gehaktmengsel
- Leg de uitgerolde lap bladerdeeg er boven op
- Snijd het bladerdeeg hier en daar met een scherp mes in om stoom te laten ontsnappen
- Sla het ei los en bestrijk het bladerdeeg hier mee
- Bak het geheel nog 20-30 minuten in een oven op 200C totdat het bladerdeeg bruin is.