Amandelcake met rabarber

Amandelcake met rabarber

Gang Gebak en lekkernijen, Nagerecht
Porties 12 punten

Ingrediënten
  

  • 400 gram rabarber
  • 150 gram blanke amandelen
  • 225 gram zachte boter
  • 225 gram suiker
  • 3 eieren
  • 150 gram bloem

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
  • Vet een ronde vorm (24 cm, geen springvorm) in.
  • Snijd de rabarber in stukjes van ongeveer 2 cm. Maal de amandelen fijn. Klop de boter romig met 200 gram suiker.
  • Voeg de eieren één voor één toe tot ze volledig opgenomen zijn. Meng de amandelen, de bloem en het zout erdoor.
  • Schep het beslag in de vorm. Verdeel de rabarber erover en duw de stukjes er een beetje in. Strooi de rest van de suiker over de rabarber.
  • Bak de taart in 40 – 50 minuten in het midden van de oven gaar.

Notities

24 cm bakvorm (geen springvorm)