Gaar de aardappelschijfjes voor in de magnetron
Verwarm de oven voor op 175C
Maak de ui en de knoflook schoon en snij ze in stukjes
Snij de aubergine overlangs door en daarna in (dunne) schijven
Meng de kruiden en zout en peper door het gehakt
Fruit de helft van de knoflook in wat olijfolie en doe het gehakt er bij en bak tot het gaar is. Haal het gehakt uit de pan.
Fruit de rest van de knoflook in nieuwe olie en laat daarna de uien even mee bakken en voeg vervolgens de aubergine toe.
Voeg als de aubergine bijna gaar is de tomaten puree toe (naar smaak)
Vet een ovenschaal in
Leg er een laag aardappelschijfjes in, vervolgens een laag uit/aubergine, het gehakt, weer een laag aardappelschijfjes en dan weer een laag ui/aubergine
Meng de eidooier met de kookroom en doet dit er overheen
Strooi er een laagje geraspte kaas over heen
Bak de moussaka 30 minuten in de oven