Kipfilet met pesto en zongedroogde tomaatjes

door

in

Kipfilet met pesto en zongedroogde tomaatjes

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 grote kipfilets
  • 100 gram roomkaas
  • 10 zongedroogde tomaten op olie
  • 3 eetlepels pesto
  • 4 plakken rauwe ham bijv coburger, grote plakken
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 2 deciliter kookroom
  • 1 mespunt thijm
  • 2 eetlepels citroensap of azijn

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200C
  • Laat de zongedroogde tomaatjes uitlekken en bewaar de olie
  • Snij de ui en en knoflook in kleine stukjes
  • Leg de kipfilets een voor en tussen 2 velletjes plastic folie en sla ze plat tot ze 2x zo groot zijn. Alternatief kun je ze ook een inkeping geven en dan vullen.
  • Doe de roomkaas in een kom en roer de pesto en de zongedroogde tomaatjes er door
  • Bestrooi de kipfilets met zout en peper en bestrijk ze met het roomkaasmengsel
  • Rol ze op en verpak ze in een plak rauwe ham
  • Doe de olie van de tomaatjes in een pan en bak de knoflook en ui glazig
  • Voeg de thijm en de tomatenpuree toe
  • Voeg de kookroom toe en breng op smaak met citroensap, zout en peper
  • Doe de kipfilets naast elkaar in een ovenschaal en giet een beetje water in de schaal
  • Bak de kipfilets afgedekt 20 minuten in de voorverwarmde oven (200C)
  • Laat ze daarna nog 10 minuten in de uitgeschakelde oven rusten.
  • Haal de kipfilets uit de oven en roer het vocht uit de ovenschaal door de saus
  • Serveer de kipfilets met de saus