
Maispannenkoekjes met spinazievulling
Ingrediënten
- 150 gram bloem
- 2 eieren
- 300 mililiter melk
- 250 gram cherrytomaten
- 300 gram maiskorrels
- 1 eetlepel thijm vers, fijngesneden
- olijfolie
- 450 gram spinazie (diepvries)
- 250 gram champignons
- 175 gram geraspte oude kaas
Instructies
- Beslag kloppen van de bloem, eieren en melk met een snuf zout
- Cherrytomaten wassen en halveren
- Champignons schoonmaken en in plakjes snijden
- Mais laten uitlekken en in de hakmolen of keukenmachine grof malen en daarna samen met de thijm door het beslag mengen
- Met het beslag pannenkoekjes bakken, totaal 8 stuks. Het is handig om dit met 2 pannen tegelijk te bakken.
- Champignons bakken
- De spinazie verwarmen volgens de verpakking
- Een helft van de pannenkoekjes bedekken met spinazie en champignons en daarna bestrooien met kaas en dan dichtklappen
- De pannenkoekjes indien nodig nog even opwarmen in de pan of de magnetron
- Tomaat op smaak brengen met zout, peper en olijfolie en serveren bij de gevulde maispannenkoekjes.
