
Koreaanse Pokebowl
Ingrediënten
Bowl
- 200 gram sushirijst (ongekookt)
- 300 gram kipfilet of kipdijfilet
- 2 eetlepels rijstazijn of witte wijnazijn
- 1 theelepel suiker
- 2 eetlepels olie
- 500 gram broccoli
- 4 eetlepels Korean BBQ bulgogi saus naar smaak
- 2 eetlepels sesamzaadjes
Coleslaw
- 150 gram wortel/peen julienne reepjes
- 200 gram spitskool, fijngesnede
- 4 eetlepels mayonaise
Instructies
- Doe de sushirijst in een zeef en spoel onder koud stromend waterKook de rijst volgens de instructies op de verpakking, laat 10 minuten afgedekt koken.
- Meng de helft van de rijstazijn en de suiker door de rijst, zodra deze klaar is. Laat de rijst hierna nog 20 min. met de deksel op de pan ‘stomen’.
- Snijd ondertussen de kipdijfilet in reepjes of blokjes. Verhit de olie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de kip in 6-8 min. goudbruin en gaar. Voeg in de laatste minuut de Koreaanse woksause toe naar smaak en bak mee. Houd afgedekt apart.
- Breng een flinke laag water aan de kook en voeg de broccoli toe. Kook in 4-6 min. gaar en giet af.
- Maak ondertussen een coleslaw van de wortel en spitskool met de mayonaise en de rest van de azijn, breng eventueel op smaak met peper.
- Verdeel de rijst over ruime kommen en verdeel de kip, broccoli en coleslaw kloksgewijs erover. Garneer met de sesammix en/of chiliflakes naar smaak
Notities
vrij naar https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1198787/ah-verspakket-koreaanse-bowl-met-kip
