Kruidige zeevis met rijst

door

in

Kruidige zeevis met rijst

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Oosters
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 200-250 gram witvis bijv kabeljauw
  • 1 grote prei
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 bosje bosuien
  • 1-2 cm gemberwortel (of 2-3 theelepels gemberpoeder)
  • 1-2 teen knoflook
  • 1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)
  • 0,5 kopje zilvervlies of wilde rijst (naar behoefte)

Instructies
 

  • Zet water op voor de rijst en kook de rijst volgens de verpakking
  • Snij en was de prei
  • Maak de champignons schoon en hak ze in stukken
  • Maak de bosui schoon, was deze en snij ze fijn
  • Maak de knoflook schoon en hak deze fijn
  • Schil de gember wortel en rasp deze of hak ze zeer fijn
  • Dep de vis droog met keukenpapier en wrijf deze in met verse peper, zout en de koriander en snij de vis vervolgens in stukken
  • Maak een ruime hoeveelheid (olijf) olie heet en fruit ca 1/3 van de gemberwortel en 2/3 van de knoflook
  • Voeg de prei en de champignons toe en bak deze bijna gaar
  • Voeg de helft van de bosuien toe en bak dit nog heel even mee
  • Voeg wat ketoembar toe naar smaak
  • Neem het geheel uit de pan
  • Doe nieuwe olie in de pan en fruit de rest van de gemberwortel en knoflook
  • Voeg de rest van de bosui toe en bak dit kort
  • Voeg de vis toe en bak deze tot de vis geheel wit is
  • Voeg naar smaak nog wat korianderpoeder en evt zout/peper toe
  • Neem het geheel uit de pan en leg het op een bord
  • Doe het groentenmengsel terug in de pan en bak het kort zodat het warm en gaar is
  • Leg de vis er bovenop en laat het nog even doorwarmen

Notities

Je kunt de gemberwortel vervangen door gemberpoeder.
Ongeveer een theelepel per cm, maar proef het en gebruik naar smaak meer/minder.