Pancakes met mango

Pancakes met mango

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Lunch, Nagerecht, Ontbijt
Keuken Hollands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 4 eierdooiers
  • 100 gram boekweitmeel
  • 1,5 dl ongezoete sojamelk of water
  • 1 rijpe mango
  • 1/2 tl kaneel

Instructies
 

  • klop de eierdooiers gedurende minimaal 3 minuten tot een dikke lichtgele massa
  • voeg hieraan de gezeefde boekweitmeel en de melk toe
  • schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit en doe dit in een smalle hoge maatbeker en pureer met een staafmixer
  • voeg de gepureerde mango met de kaneel toe aan het eimengsel klop het geheel goed door met een garde zodat er geen klontjes meer inzitten
  • bak dan in een klein koekenpannetje 6 pancakes in steeds een theelepeltje kokosolie of roomboter laat het dikke beslag langzaam in het pannetje uitvloeien zonder een spatel of iets dergelijks het is de bedoeling dat het kleine dikke pancakes worden de pancakes hebben vanwege hun dikte meer tijd nodig om gaar te worden dus haal ze niet te snel uit de pan
  • giet wat natuurhoning over de warme of koude pancakes