Verrassingstaart
Ingrediënten
Voor de taart
- 175 gram boter
- 175 gram lichtbruine basterdsuiker
- 2 sinaasappels
- 3 grote eieren
- 175 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 eetlepels vers geperst sinaasappelsap
Voor de siroop
- 100 ml vers geperst sinaasappelsap
- 2 eetlepels sinaasappellikeur
- 85 gram lichtbruine basterdsuiker
Voor de chocoladeglazuur
- 150 gram pure chocolade
- 55 gram boter
Instructies
- Klop de boter romig, voeg de suiker en de sinaasappelrasp teo en klop tot het mengsel licht en luchtig is. Klop de eieren er langzaam door, klop goed na elke toevoeging. Schep het meel er met een grote metalen lepel in drie keer door; voeg met de laatste hoeveelheid het sinaasappelsap toe. Schep het beslag in de springvorm en bok de taart in een voorverwarmde oven op 180 ˚C ion 35-40 minuten .
- Siroop maken terwijl de taart bakt. Sinaasappelsap en suiker roeren tot de suiker is opgelost, eventueel likeur toevoegen.
- Zodra de taart goed gerezen is en goudbruin en een vleespen in het midden stekend er schoon uit komt, haalt u de taart uit de oven en zet hem op een rooster (niet uit de vorm halen). Prik met een vleespen overal in de taart en schep langzaam de siroop over de taart tot hij verzadigd is en gaan siroop meer opneemt. Laten afkoelen voor u hem uit de vorm haalt.
- Smelt voor het glazuur de boter en de chocolade. Smeer het mengsel aan de boven- en zijkant van de taart. Lekker met een toef slagroom.
Notities
Springvorm van 20 cm doorsnede