Rijstetaart
Ingrediënten
- 150 gram dessertrijst
- 750 ml melk
- 1 zakje vanillesuiker
- 100 gram kristalsuiker
- 1 sinaasappel
- 1/2 theelepel kaneel
- 3 eieren
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Splits de eieren. Rasp de schil van de sinaasappel.
- Breng de rijst met de melk en de vanillesuiker aan de kook. Laat dit circa 20 minuten koken tot de melk bijna is opgenomen. Laat dit een beetje afkoelen.
- Roer de suiker, de sinaasappelrasp, de kaneel door de rijstepap. Laat het geheel afkoelen.
- Klop de eiwitten stijf. Klop in een andere kom de eierdooiers los.
- Meng de eierdooiers door de rijstepap. Schep het eiwitschuit erdoor. Stort het geheel in een springvorm.
- Bak de taart in circa 30 minuten gaar en bruin in het midden van de oven. Laat de taart in de vorm afkoelen.