Andijviestamppot met shoarma en abrikozen
Ingrediënten
- 1,5 kilo kruimige aardappelen
- zout
- 2 uien
- 8 gewelde abrikozen
- 2 eetlepels boter
- 400 gram shoarmareepjes
- 125 ml zure room
- 500 gram panklare andijvie
- 6 eetlepels knoflooksaus
Instructies
- Schil de aardappels en kook ze met een beetje zout in ongeveer 20 minuten gaar.
- Snij de uien in ringen. Snij de abrikozen in reepjes.
- Verhit de boter in een braadpan of wok. Bak de shoarmareepjes met de ui in circa 5 minuten bruin en gaar.
- Voeg de abrikozen toe en verwarm nog 1 minuut.
- Giet de aardappels af. Stamp de aardappels met de zure room en eventueel wat kookvocht tot een smeuïge puree.
- Meng de andijvie en de shoarma door de puree. Breng op smaak met peper en zout. Nog circa 2 minuten verwarmen.
- Serveer de knoflooksaus er apart bij.