Scones met clotted cream

Scones met clotted cream

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Totale tijd 27 minuten
Porties 12 scones

Ingrediënten
  

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2,5 theelepel bakpoeder
  • 0,5 theelepel zout
  • 50 gram koude boter
  • vanille suiker
  • 2 eetlepels suiker
  • 75 ml melk
  • 1 ei
  • 125 ml slagroom
  • 125 gram mascarpone
  • jam naar keuze

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 225 graden Celsius.
  • Zeef het zelfrijzend bakmeel met het bakpoeder. Voeg de suiker en de boter toe. Klop het ei met de melk los en voeg bijna alles toe aan het meel. (Bewaar een beetje om aan het einde erover te smeren voor een glimmend laagje). Kneed alles door elkaar.
  • Maak een rol van ongeveer 6 cm doorsnede en snijd hier plakken van circa 2 cm dikte van.
  • Bak de scones gaar in ongeveer 12 minuten.
  • Klop de slagroom en meng deze met de mascarpone. Serveer met jam naar keuze.